Dan zat mijn dagtaak er om 17 uur op

Jacques T’Kindt, leraar van het jaar en 34 jaar in het onderwijs, in Klasse, nr. 197 (september 2009), p. 29:

In het begin van mijn loopbaan kreeg ik een job als bibliothecaris aangeboden. Dan zat mijn dagtaak er om 17 uur op. Maar extra werk heeft me nooit afgeschrikt.

Foei, meneer T’Kindt. Waarom komt u met zo’n cliché aanzetten? Denkt u dat alleen leerkrachten geen nine-to-fivejob hebben?

En collega’s-bibliothecarissen: misschien moeten we wat minder bescheiden zijn en ook elk jaar een bibliothecaris van het jaar verkiezen?

Gepubliceerd door Patrick

Every day I'm a librarian ∞ Brusselaar met een Antwerps accent ∞ sapiophile ∞ filmliefhebber ∞ cum spe sed vigilanter (hopeful, but vigilant) ∞ 1080 Brussel ∞ 1080 Bruxelles.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. @Dymphie: Alhoewel het reglement van Informatieprofessional van het Jaar openstaat voor deelnemers van alle nationaliteiten, denk ik dat het in de praktijk toch vooral Nederlanders zijn die zullen worden genomineerd. De negen genomineerden van 2009 waren alleszins allemaal Nederlanders. Omdat elk land zijn specifieke context heeft op het vlak van de informatiewetenschappen lijkt het me ook beter om zo’n verkiezing van Informatieprofessional van het Jaar per land te organiseren. Zou bijvoorbeeld anders een Franstalige Belg veel kans maken in de Nederlandse verkiezing?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *