about patrick

Patrick Vanhoucke - foto (c) 2009 Christophe Legasse

Patrick Vanhoucke (° 1968) maakte kennis met het bibliotheekwezen toen hij in 1992 ter vervanging van zijn militaire dienst negentien maanden ging werken bij de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD). Hij was toen afgestudeerd als leerkracht wiskunde, biologie en scheikunde.

Na een intermezzo van bijna acht jaar als beheerder van gebouwen bij de vastgoedfirma Immobiliën Hugo Ceusters, studeerde Patrick in 2003 af als gegradueerde in het bibliotheekwezen en de documentaire informatiekunde.

Van oktober 2002 tot december 2003 werkte Patrick op de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Anderlecht. Sinds januari 2004 werkt hij in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek in Brussel waar hij tot eind 2007 coördinator Bibliotheektechnologie was. Momenteel is hij coördinator van BruNO, het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Patrick is lid van de redactieraad van META, tijdschrift voor bibliotheek & archief (voortzetting-fusie van “Bibliotheek- & archiefgids” en het mededelingenblad “Info”) van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatie (VVBAD). Hij geeft les aan het Centrum voor Volwassenen Onderwijs Brussel in de Initiatie Bibliotheek-, Documentatie- en Informatiekunde (BDI) waar hij de module Bibliotheekautomatisering (40 lestijden) geeft. Sinds december 2010 is hij namens CVO Brussel ook lid van de Coördinatiecommissie bibliotheekopleiding (Cocobi).

Alhoewel hij een geboren Antwerpenaar is, woont Patrick sinds medio 2001 in Brussel (Laken). In zijn vrije tijd houdt hij zich o.a. bezig met genealogie en met de geschiedenis van Brussel en Laken. Hij is secretaris van de Brusselse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) en lid van Laca, de geschied- en heemkundige kring van Laken. Als redacteur bij het Brusselse stadsblog BrusselBlogt.be schrijft hij bijdragen in de culturele en maatschappelijke sfeer en selecteert hij foto’s voor de rubriek Brussel in beeld.

Patrick houdt van literatuur en muziek, van koken en filosofie. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein (1889-1951).

Meer over Patrick leest u bij:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *