Ice Ice Baby

Nee, de rap-o-manie is me niet naar het hoofd gestegen, al moet ik zeggen dat ik rap als muziekgenre best wel knap vind. Vooral de zogenaamde freestyle kan me bekoren. Dit stukje gaat echter over ICE-nummers, een noviteit die niets met ijsblokjes te maken heeft.

Een paar maanden geleden kreeg ik in de elektronische brievenbus een kettingmail die de lezer aanspoort om een zogenaamd ICE-nummer in zijn mobieltje te programmeren. De afkorting ICE staat in dit geval voor “In Case of Emergency”.

Hulpverleners weten bij een ongeval vaak niet wie ze moeten bellen om de familie van de slachtoffers op de hoogte te brengen. Het e-mailbericht adviseert dan ook om in je eigen gsm het nummer van een te contacteren persoon op te slaan onder de benaming “ICE”. Als je wilt dat meerdere personen gecontacteerd worden dan sla je die op onder de benaming “ICE1”, “ICE2”, “ICE3″… Op die manier hoeft een hulpverlener niet te zoeken naar benamingen als “Ma” en “Papa” of hoeft hij niet te raden dat “Barbara” je zus is en “Lisa” je lief.

Nu lees ik dat het Vlaams Parlement vandaag een resolutie heeft goedgekeurd om de Vlaamse regering een campagne te laten organiseren die het gebruik van ICE-nummers in mobiele telefoons moet bevorderen.

Een campagne om het gebruik van ICE-nummers te bevorderen lijkt me wat overdreven. Is dat echt iets waar onze overheid geld aan moet uitgeven? Ik weet trouwens niet of ik wel onverdeeld een voorstander van dergelijke ICE-nummers ben. Op mijn gsm (die inmiddels vier jaar oud is en dus uit de spreekwoordelijke middeleeuwen stamt) heeft zo’n nummer een aantal ongewenste neveneffecten.

Om te vermijden dat je zelf personen onder de benaming “ICE1”, “ICE2”, “ICE3″… moet gaan opzoeken in je elektronische telefoonboekje, moet je de gewenste nummers twee keer programmeren: één keer onder de normale naam (bv. “Lisa”) en één keer onder de ICE-benaming (bv. “ICE3”). Als je gsm rinkelt verschijnt in de meeste gevallen de naam van degene die je belt. Op mijn gsm verschijnt er dan niet “Lisa”, maar “ICE3”. Of daar met een trucje wat aan te doen is, weet ik niet, maar echt overzichtelijk kan je het niet noemen, vooral niet als je meerdere ICE-nummers hebt geprogrammeerd.

Wat vindt u van de nieuwe ICE-rage? Bent u voor of tegen? En wat is uw argument?

En als u dan toch bezig bent, laat dan even weten of u het verband heeft ontdekt tussen mijn eigen echte naam en de echte naam van Vanilla Ice, de Amerikaanse rapper die in het begin van de jaren 1990 een hit scoorde met “Ice Ice Baby”. En kus van “ICE3” voor wie de link ontdekt.

Gepubliceerd door Patrick

Every day I'm a librarian ∞ Brusselaar met een Antwerps accent ∞ sapiophile ∞ filmliefhebber ∞ cum spe sed vigilanter (hopeful, but vigilant) ∞ 1080 Brussel ∞ 1080 Bruxelles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *