Ello Mobile: gsm’en voor het goede doel

Ello! Vanaf vandaag bel ik mobiel met Ello Mobile, een nieuwe Belgische gsm-operator die al zijn winst integraal overmaakt aan een aantal goede doelen.

De sociale projecten die Ello Mobile steunt zijn geselecteerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Het is een selectie van projecten rond ecologie, sociale integratie en gezondheid.

Je kunt alle projecten in gelijke mate steunen, of zelf een keuze maken. Ik koos voor (1) het project “Simon & Odil” van 4Kids vzw dat het isolement van langdurig zieke kinderen – thuis en in het ziekenhuis – wil doorbreken; en voor (2) het project “Mobile School vzw” dat probeert de levensomstandigheden van straatkinderen in Zuid-Amerika te verbeteren door via mobiele scholen onderwijs op straat aan te bieden.

Ello Mobile maakt gebruik van het netwerk van Base. Bij de overstap naar Ello Mobile kan je gratis je bestaande gsm-nummer behouden. Ello Mobile geeft je de mogelijkheid het geld dat je toch al besteed aan je gsm een zinvolle bestemming te geven.

Het bedrijfsmodel van Ello Mobile is relatief uniek. De nieuwe operator zoekt 100.000 klanten om op die manier jaarlijks 8,1 miljoen euro winst te kunnen wegschenken.

Ello Mobile geeft je niet alleen de gelegenheid om goede doelen te steunen. In sommige gevallen kan je er zelf ook aardig wat mee besparen. Ik analyseerde mijn belgedrag van de afgelopen acht maanden bij mijn vorige operator (contract met abonnementsformule) en vergeleek de facturen met de prijs die ik bij Ello Mobile betaald zou hebben met de vergelijkbare formule “Ello Mobile met factuur”. Dat zou me een besparing van maar liefst 99 euro per jaar, ofwel 8,25 euro per maand hebben opgeleverd. Per maand dus ongeveer de prijs van een bioscoopticket (ja, ik ben een filmliefhebber).

Wordt u ook Ello Mobile? Neem eens een kijkje op www.ello-mobile.be of schrijf een reactie op het Ello Mobile blog.

Gepubliceerd door Patrick

Every day I'm a librarian ∞ Brusselaar met een Antwerps accent ∞ sapiophile ∞ filmliefhebber ∞ cum spe sed vigilanter (hopeful, but vigilant) ∞ 1080 Brussel ∞ 1080 Bruxelles.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Hejsa Patrick,

    We zijn het misschien oneens over wat mag en niet mag in de Brusselse metro, maar hier heb je me laten kennismaken met een pracht van een bedrijf. ‘k Heb onmiddellijk mijn bestaande nummer laten overzetten.

    Prettig weekend!

    Nico

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *