Lola ren(n)t

Lola rennt

Het beroemdste luisterspel aller tijden is waarschijnlijk The War of the Worlds van Orson Welles, gebaseerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells. Welles zond zijn hoorspel uit in 1938. Maar toen de beeldcultuur veld won, raakten de hoor- of luisterspelen op hun retour. Daar komt nu blijkbaar verandering in. Het hoorspel is immers weer hip. Ook het luisterboek doet het uitstekend. En in digitale vorm neem je een luisterspel op de mp3-speler mee voor onderweg.

Onlangs beluisterde ik een hoorspelversie van Lola rennt. In het Nederlands. Een gelukkige ontdekking die ik deed nadat ik (weliswaar met een paar maanden vertraging omdat ik geen tv heb) een reportage van Marie-Ange Gillis en Anaïs over het Don Bosco-internaat van Sint-Pieters-Woluwe bekeek op Brusselnieuws.be. Marie-Ange Gillis (° 1980) speelt namelijk een hoofdrol in de hoorspelversie Lola rent.

De Duitse film Lola rennt is een thriller uit 1998 van regisseur Tom Tykwer met in de hoofdrollen Franka Potente en Moritz Bleibtreu.

Lola wordt gebeld door haar vriendje Manni. Hij is 100.000 D-mark kwijtgeraakt die hij aan een gangsterbende moest overhandigen. Als de gangsters vernemen dat hij het geld kwijt is, zullen ze hem vermoorden. Tenzij Lola binnen twintig minuten aan ander geld kan komen.

In de film krijg je de verschillende keuzemogelijkheden van Lola te zien. Je ziet het twintig minuten durende verhaal drie keer, telkens een beetje anders. Tom Tykwer wil met zijn film aantonen hoe drastisch bepaalde keuzes je leven soms kunnen beïnvloeden.

Ook in het luisterspel krijg je drie varianten van hetzelfde verhaal te horen. Heb je de smaak nog niet te pakken? Luister dan naar dit spannende fragment om in de stemming te komen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het volledige hoorspel Lola rent kun je beluisteren via de website 16plus.be, een gezamenlijk project van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT) en het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie (IBBT).

Gepubliceerd door Patrick

Every day I'm a librarian ∞ Brusselaar met een Antwerps accent ∞ sapiophile ∞ filmliefhebber ∞ cum spe sed vigilanter (hopeful, but vigilant) ∞ 1080 Brussel ∞ 1080 Bruxelles.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *