Librarian op de Boekenbeurs

De Boekenbeurs - De Bib

Nog tot zondag 11 november aanstaande kunt u in Antwerp Expo terecht voor de 71ste Boekenbeurs van Vlaanderen. De laatste dag staat met het motto “De verleiding van Europa” in het teken van… u raadt het al: Europa. Het Europese continent wordt belicht vanuit de taal, de kunst, de journalistiek, de politiek, de literatuur en de sport.

En laat ik nu net die laatste dag zelf aanwezig zijn op de Boekenbeurs. Nee, niet om er mijn ongeschreven boeken te signeren. Wel om van 14.00 tot 18.00 uur aan stand 433 van “De Bib” uw gids te zijn in de wondere wereld van Bibliotheek.be. Het leven van A tot Z, als het ware.

Met plezier leg ik u uit wat de openbare bibliotheek u allemaal kan bieden. Met Zoeken.Bibliotheek.be en Muziek.Bibliotheek.be doe ik u lees- en luistertips aan de hand. Trek alvast uw zwemvliezen aan en zet uw snorkel op. Want met de AquaBrowser zal ik u inwijden in het zoeken, ontdekken en verfijnen. De oude indiaanse kunst van het wolken lezen leert u bij mij aan de hand van de associatieve woordenwolk. All you need is “Bib”.

Toeval of niet, maar op 11 november zijn er ook heel wat Brusselaars op de Boekenbeurs aanwezig. En dan heb ik het niet over de bezoekers.

Om 11.30 uur zijn de Brusselse stadsdichters David Van Reybrouck, Geert Van Istendael en Manza te gast in zaal “Architectura rechts”. Ze brengen er poëzie die vele talen spreekt.

Om 14.00 uur maken we in zaal “Themis” kennis met Koen Peeters en zijn Grote Europese roman. En Anna Luyten peilt naar de Europeaan in Stefan Hertmans die een essaybundel Steden, verhalen onderweg schreef. Dat Peeters en Hertmans niet in Brussel wonen, weze hen vergeven.

Om 15.30 uur praat Joël De Ceulaer in zaal “Architectura rechts” met Lucas Catherine over zijn nieuwe boek Van Morendoders tot botsende beschaving. Catherine woont in Schaarbeek en beschouwt zichzelf als een Arabier ‘honoris causa’.

Het volledige Boekenbeursprogramma voor zondag 11 november vindt u op de website van de Boekenbeurs. En als u Librarian in levenden lijve wilt ontmoeten, loop dan tussen 14.00 en 18.00 uur vooral even langs bij stand 433 van “De Bib”. That’s right!

Gepubliceerd door Patrick

Every day I'm a librarian ∞ Brusselaar met een Antwerps accent ∞ sapiophile ∞ filmliefhebber ∞ cum spe sed vigilanter (hopeful, but vigilant) ∞ 1080 Brussel ∞ 1080 Bruxelles.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *